Dzisiejsze Święto Pluszowego Misia to świetna okazja by upiec misiowe ciasteczka.
My upiekłyśmy je dzisiaj szybciutko po powrocie z pracy i szkoły. Można je zrobić na bazie ulubionej masy do maślanych ciasteczek, uformować główki, piec kilka minut, ozdobić i spałaszować:)
Zainspirował nas poniższy filmik. Zamiast patyczków użyłyśmy cynamonu, dzięki czemu strasznie przyjemnie i pachnąco jest teraz w naszym domu. No cóż, ten zapach to jedyna rzecz, która pozostała po naszych misiowych ciasteczkach:)
httpv://www.youtube.com/watch?v=xSmkK3MD4p0
Komentarze
Wyglądają rewelacyjnie, na pewno też tak samo smakowały – narobiłaś mi apetytu. A swoją drogą, nadszedł nasz ulubiony czas pieczenia ciasteczek i pierniczków – w grudniu pieczemy co weekend:-) bo kiedy indziej to nie za bardzo jest czas. Będzie wreszcie okazja, żeby w sobotę albo niedzielę wypróbować wreszcie te foremki od Ciebie:-)))
Katju,
dziękujemy za odwiedziny. Szkoda, że nie możemy poczęstować Cię naszym misiem;)
Z ciekawością czekamy na rezultaty Waszego pierniczkowego pieczenia!